store banner

Katja Bubnic

Average Ratings


Chaska Art je  svet, kjer je moja Duša našla prostor, da se izrazi skozi Ustvarjalnost.Na tistem ključnem potovanju, ko sem sem se pri 23 letih podala v Južno Ameriko z enosmerno karto, pristanek Buenos Aires, so v Peruju v moje življenje prišli kristali - ter MAKRAME umetost. KO se to dvoje sreča, se manifestira Lepota v obliki nakita...in tako kristali dobijo čudovito obliko, da jih lahko nosite vsak dan, ali pa ob posebnih trenutkih, obredih...
Ves moj nakit je unikaten...narejen z vso mojo ljubeznijo in predanostjo. Vsakič, ko vzamem v roke nov kristal, prav tisti, ki me v danem trenutku pokliče, čutim v trebuhi vznemirjenje, kot da bi se zopet sveže zaljubila... In t vznemirjenje traja do konca, dokler pod mojimi prsti ne nastane nova umetnina.

 

Večinoma ustvarjam po naročilu in takrat se s stranko povežem, ter prav zanjo naredim kos nakita, ki jo bo podprl na njeni Poti.

 

Rada bi poudarila, da so skoraj vsi kristali, ki jih v Chaska Art ustvarjalnem svetu uporabljam, FAIR TRADE kristali. Kupljeni v Peruju. In sicer od družin, ki jih osebno poznam... To so ljudje, ki gredo sami v rudnike po poldrage kamne v večjih količinah. Včasih jih gredo iskati po zelo nevarnih poteh v Andskih gorah. Potem jih družinsko obdelajo (ponavadi pri obdelavi, torej rezanju, brušenju... sodeluje cela družina). Zato je zame pomemben ta način dela, ker s Chaska Art nakitom podpremo ljudi direktno, družine, hkrati pa je zame pomembno tudi to, da jim zaupam in točno vem, kdo je delal s kristali, saj vemo, da so to živa bitja ki nase lahko prevzamejo del energije ljudi, ki z njimi delajo.

All Products