store banner

Montesorri Sanje

Average Ratings

Montessori sanje je zasebni vrtec, ki je šele dobro odprl svoja vrata. Smo še v postopku pridobivanju subvencije- za vpis v razvid. Delamo po montessori programu - v soglasju z montessori inštitutom.
Montessori sanje - Ni le vrtec, je veliko več. Je hiša otrok. Želim(o) si, da se otrok pri nas počuti kar se da domače, prijetno, sproščeno. Pri tem je ključnega pomena tudi sodelovanje s starši. Njihovo zaupanje vame, v ostale vzgojiteljice. Podpora našega dela. Vključevanje in sodelovanje na različnih delavnicah, prireditvah. Naša hiša otrok je podaljšek vašega doma. Skupaj se trudimo s prijetnim pristopom v otroku prebuditi in ohraniti željo po raziskovanju, učenju... 
Montessori pedagogika temelji na opazovanjih in odkritjih dr. Marie Montessori. Na podlagi natančnega opazovanja in zapisovanjem opazovanj je oblikovala svoj koncept. Otroka je videla na popolnoma drugačen način. Videla ga je kot osebo, ki je vredna spoštovanja, nekoga ki trdo dela. Osebo, ki odkriva sebe, druge ljudi in okolje okoli sebe. Na podlagi opazovanj otrok  je pripravila dejavnosti, ki so v pomoč razvoju vsakega otroka. Oblikovala je materiale (razvojne pripomočke), kateri so otrokom v pomoč pri razumskem razvoju, razvoju zbranosti, koordinacije, samostojnosti, socializacije, in občutka za red. Materiali so del pripravljenega okolja. Okolje je prostor, dovolj velik, da omogoča otroku svobodno in obsežno gibanje, svobodno delovanje. Otrokova svoboda sega do tja, kjer se prične svoboda drugih oseb v prostoru. To pomeni, da je otrok svoboden v svojem delovanju do mere, ko ne škodi ali moti drugih otrok.
V popoldanskem času so tudi drugim otrokom na voljo različne aktivnosti : V montessori vrtcih so najbolj aktualne montessori urice, ki so namenjene otrokom, ki ne (še) ne obiskujejo vrtca. Urice so oblikovane za različne starostne skupine. Za dojenčke, malčke ali malo starejše. Ker je razvoj jezika najpomembnejši in najintenzivnejši v predšolskem obdobju, smo v ta namen v naš popoldanski program vključili tudi jezikovne tečaje. Za najmlajše je na voljo tudi znakovni jezik oz. pogovor s kretnjo. Poleg jezikovnih tečajev so na voljo tudi likovne delavnice, spogledujemo pa se tudi s plesnimi oz. baletnimi uricami.
Moja želja je, da bi bila naša hiša polna otrok, ki bi k nam z veseljem prihajali in se k nam znova in znova vračali. 
www.montessori-sanje.si


All Products